Sabtu, 16 Jun 2012

KEK PISANG


Sumber Resepi : Dari Dapur Ct


Bahan -bahan
2 cwn tepung naik sendiri
1/2 sudu teh soda bikarbonat
3/4 cwn gula kastor
2 biji telor
1 1/2 cwn pisang emas - dilenyek
1/2 cwn minyak masak ( boleh juga guna butter cair )
sedikit esen pisang ( saya tak letak sebab takde )
50 gm coklat urai ( yg ni pun tak letak sebab xde...hu..hu.. )

Cara - cara
1 ) Pukul telur dan gula hingga kembang.
2 ) Kemudian masukkan pisang yg di lecek halus dan  esen pisang.
3) Masukkan minyak masak / butter cair.
4) Akhir sekali masukkan tepung dan soda bikarbonat.
5) bakar / kukus selama 1 jam atau sehingga masak. ( saya bakar pada suhu 170 oC selama 50 minit.., bergantung pada oven masing2 )

Tiada ulasan:

Catat Ulasan