sumber resepi: dari myresipi.com
Bahan - bahan
1 cwn labu - yg telah direbus dan dilenyek
1 1/2 cwn air
3/4 cwn gula pasir
2 sudu makan yis mauripan
1 1/2 cwn tepung beras
1/2 cwn tepung gandum
Cara -cara
1) blend labu ,air dan gula.
2)Dalam bekas lain, campurkan tepung beras, tepung gandum dan yis.
3)Masukkan labu kedalam campuran tepung dan gaul sebati.
4)Peram adunan selama 1/2 jam atau lebih (saya peram selama1 jam)
5)kukus selama 30 minit atau sehingga masak ( kalau guna acuan kecik2 kukus 10 - 12 minit pun dah ok)
sedap apam labu ni.., buat pagi., sampai petang pun lembut jer...
sedap apam nih buat teman minum teh di pagi hari.
BalasPadamemm.., betul tu Melly..nak buatnya pun senang...
BalasPadam